Dames winterjassen met bontkraag

Dames winterjassen met bontkraag of capuchon zijn al jaren favoriet. In Nederland gaat het dan meestal om imitatiebont, maar er zijn nog steeds fabrikanten die gebruik maken van echt bont.

Dames winterjassen met bontkraagEr is de laatste jaren veelvuldig actie gevoerd tegen het gebruik van echt bont en verreweg de meeste leveranciers maken inmiddels alleen nog gebruik van imitatiebont.

Er zijn echter ook landen waar het gebruik van echt bont helemaal geen issue is en wordt het dan ook nog steeds volop gebruikt

Met name exclusieve merken, zoals Canada Goose, maken niet alleen bij winterjassen, maar ook bij ski-jacks, nog vaak gebruik van echt bont. Soms heeft men de keuze tussen echt of imitatiebont, wat natuurlijk ook invloed heeft op de prijs van de jas.

Er is tegenwoordig een enorm aanbod in imitatiebont, waarbij het verschil met echt bont nauwelijks nog is te zien. Vroeger was bont een statussymbool, maar nu is het met de komst van mooie imitaties voor iedereen betaalbaar geworden.

Dames winterjassen met bontkraagEen van de bekendste merken die het gebruik van echt bont helemaal hebben afgezworen is Gaastra. Zij hebben een uitgebreid aanbod van dames winterjassen met bontkraag of capuchon, waarbij met name de parka modellen heel populair zijn.

De bontkraag of bontrand langs de capuchon zijn afneembaar d.m.v. een rits of knopen zodat je in de vroege herfst de jas ook zonder bont kunt dragen.

In de koude wintermaanden kun je de (imitatie) bontkraag dan weer bevestigen, waardoor je er extra warmte van hebt.

Door de afneembare bontkraag heb je eigenlijk twee winterjassen in een met telkens een andere look.

Voorbeelden dames winterjassen met bontkraag

In het merkenoverzicht worden diverse voorbeelden omschreven van o.a. dames winterjassen (met bontkraag). Hieronder geven we een aantal voorbeelden van damesjassen met bontkraag met van links naar rechts Superdry, Tommy Hilfiger en River Island.