Kinder Winterjassen

Het kiezen van kinder winterjassen kan bijna net zo moeilijk zijn als je kinderen zover krijgen dat ze de jas dragen.

Je kunt het jezelf gemakkelijker maken door vooraf samen met je kinderen bepaalde keuzes te maken. Hier volgen enkele tips voor het kiezen van de beste kinder winterjassen.

Kiezen van Kinder Winterjassen

Kinder winterjassen girlsBepaal de juiste maat

Laat je niet verleiden om de winterjas een maat groter te kopen, zodat je kind de jas volgend jaar ook nog kan dragen; kinderen groeien op verschillende manieren.

Een winterjas die te groot is kan oncomfortabel zijn om te dragen. De mouwen moeten de polsen bedekken en de jas moet aangesloten zitten, maar niet te strak.

Je kind moet genoeg ruimte hebben om er een trui en andere winterkleding onder te dragen.

 

Bepaal een budgetKinderjassen zijn er in een breed scala aan prijzen, afhankelijk van de stof van de jas. Ganzendons winterjassen zijn in het algemeen wat duurder, terwijl gevoerde jassen meestal goedkoper zijn.

Door alvast een budget te bepalen kom je niet in de verleiding iets te kopen wat buiten je prijsklasse valt. Kijk of er korting wordt gegeven, soms zijn er online kortingscodes te vinden, die je veel geld kunnen besparen.

Vergelijk de prijzen van meerdere aanbieders, zeker als je voor meerdere kinderen een winterjas moet kopen.

Kinder winterjassen snowHou rekening met weersomstandigheden

Als het ’s winters veel regent is het belangrijk te kijken naar een winterjas die waterdicht is en tevens lang genoeg is om een groot deel van de benen te bedekken.

Capuchons zijn eigenlijk een must voor kinderen. Wanneer het sneeuwt en er ijs ligt is een extra isolatielaag geen overbodige luxe. Ook dan is een waterdichte of waterafstotende jas belangrijk, vooral als hij of zij graag buiten speelt en sneeuwpoppen bouwt en in de sneeuw speelt. In zo’n geval is het misschien verstandig een skipak voor je kind te kopen.

Kinder winterjassen boysLaat je kinderen meebeslissen

Hoe leuker je kind de nieuwe winterjas vindt, hoe groter de kans dat hij of zij de jas ook daadwerkelijk draagt. Winterjassen voor meisjes hebben vaak vrolijke en vrouwelijke kleuren zoals roze en paars, en extra versieringen zoals pailletten en capuchons, gevoerd met imitatiebont.

Winterjassen voor jongens zijn vaak ontworpen om te spelen, met veel zakken en felle kleuren. Als je kind een jas leuk vindt, waarvan de kwaliteit en de prijs aan jouw eisen voldoen, moet je die kopen – ook al hou je zelf niet van de kleur of het model.

Als je het helemaal niet eens kunt worden over een compromis kun je proberen je kind over te halen met een muts, sjaal of wanten in een kleur die hij of zij wil.

Kinder winterjassen teensOverweeg de aanschaf van twee jassen

Omdat het klimaat in de winterperiode nogal eens verandert kan het zijn dat je kind voor de winter een dikkere jas nodig heeft dan voor de herfst en de lente. Als alternatief hebben sommige winterjassen een uitknoopbare of uitritsbare voering, zodat je meerdere seizoenen plezier hebt van dezelfde jas.

Ook zijn er zogenaamde “reversible” (omkeerbare) winterjassen, die je aan twee kanten kunt dragen. Zo heb je eigenlijk 2 verschillende jassen voor dezelfde prijs. Veelal hebben de jassen voor de kids afneembare capuchons.