PME Legend Jas

Stoere mannen willen deze winter een PME Legend jas.

PME Legend American Classic brengt met zijn collectie een eerbetoon aan de vrachtvliegers van weleer die met hun zilveren kisten een speciale plaats in de geschiedenis van de luchtvaart hebben verworven en inmiddels legendes zijn geworden. Er doen nog steeds veel kleurrijke verhalen over deze vrachtvliegers de ronde.

PME Legend jasOngeacht hun bestemming waren deze piloten altijd voorbereid op het onverwachte. Van korte landingsbanen in jungle-nederzettingen tot hoge landingsbanen in de bergen.

Vliegen vereist op zo’n manier een constante aanpassing aan de extreme omstandigheden. Deze vliegtuigen hadden geen airco en geen verwarming.

Bij gebrek aan dergelijke faciliteiten waren de piloten afhankelijk van het comfort van hun kleding die ze droegen.PME Legend produceert nog steeds kleding die, net als in de tijd van de legendarische vrachtvliegers, is afgestemd op het weerstaan van extreme weersituaties en snel veranderende omstandigheden. De PME Legend jas is hiervan een sprekend voorbeeld.

De omstandigheden waarin de piloten destijds moesten werken – door zweet en olie besmeurd – vroegen om speciale kleding. Bij het helpen laden en lossen van een vrachtvliegtuig, tanken, onderhoud en pre-flight controles past tenslotte beter een stoere jas met een ruig stonewashed overhemd dan een net pak.

PME jeansNaast de bekende PME Legend jas kent de collectie veel klassiekers. De PME Aviator jeans is wellicht het bekendste voorbeeld, maar ook de Bare Metal, Commander, Skyhawk en Greyhound zijn bij een zeer groot publiek geliefd.

Overhemden, truien, vesten, T-shirts, polo’s, ondergoed, schoenen en accessoires completeren het geheel. Er is zelfs een stoere mannengeur van PME beschikbaar.

Hieronder een korte beschrijving met foto van de meest legendarische PME Legend jas uit de wintercollectie voor stoere kerels, de Limited Edition Lammy, op korte afstand gevolgd door het Sheepskin Leather Jacket. Naast deze leren jacks kent de collectie ook een groot aantal stoere stoffen jacks.

PME Legend Jas – Limited Edition Lammy

Pilotenjas met aan de binnenzijde schapenvacht, authentiek in elk detail, twee steekzakken, PME badge op de linker mouw. 100% schapenvacht.

PME Legend jas lammy

PME Legend jas planePME Legend Jas – Sheepskin Leather Jacket

Het originele PME Legend Sheepskin Leather pilotenjack is authentiek in elk detail. Met zachte schapenwol om je warm te houden, twee zakken aan de voorkant en een badge op de linker mouw. 100% schapenvacht.

PME Legend jas sheepskin

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s eigendom van PME-Legend.com