Woolrich jassen

Van eenvoudige wollen sokken tot de beroemde Woolrich jassen en parka’s, dit authentieke outdoor lifestyle merk wordt al meer dan 180 jaar omarmd.

Woolrich jassenWoolrich jassen staan bekend om hun comfort en duurzaamheid in traditionele stoffen zoals wol, katoen en dons.

In de afgelopen jaren zijn, om het comfort nog verder te verhogen en bescherming te bieden in alle omstandigheden, meer technische vezels, zoals nylon en polyester verwerkt.

Als de oudste producent van wol in de Verenigde Staten verstrekte de Woolrich Mill tijdens de Burgeroorlog wollen dekens aan de soldaten, en nog steeds produceert het bedrijf de mooiste wollen dekens.In de loop der jaren heeft Woolrich veel kleding gemaakt, die zijn geworden tot American Classics, waarvan een aantal zijn nog steeds populair is.

Hieronder geven we een aantal voorbeelden uit de Woolrich jassen collectie 2016/2017 voor mannen en vrouwen en kinderen.

Woolrich jassen heren

Woolrich jassen ArcticArctic Parka

De iconische – slim fit – Arctic Parka is een van de toppers uit de Woolrich jassen collectie. De parka heeft aan de voorzijde een dubbele sluiting van rits en knopen. Steekzakken om je handen warm te houden en daaronder klepzakken. De capuchon heeft een afneembare coyote bontrand. De buitenstof is van 60% katoen en 40% nylon en gevoerd met 80% eendendons en 20% veren voor een optimale isolatie. Een speciale Teflon afwerking zorgt voor extra bescherming tegen sneeuw, regen en wind.

Woolrich jassen Arctic Parka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woolrich Arctic AnorakArctic Anorak

De Arctic Anorak is een kortere dons parka met aan de voorkant eveneens een dubbele sluiting van rits en knopen. Steekzakken om je handen warm te houden en daaronder klepzakken. De capuchon heeft een afneembare coyote bontrand. De buitenstof is van 60% katoen en 40% nylon en gevoerd met 80% eendendons en 20% veren voor een optimale isolatie. Een speciale Teflon afwerking zorgt voor extra bescherming tegen sneeuw, regen en wind. Een heerlijke warme parka in een slanke pasvorm.

Woolrich jassen Arctic Anorak

 

Woolrich jassen dames

Woolrich Blizzard ParkaBlizzard Parka

De Blizzard Parka is een lange gewatteerde dons parka. De parka heeft aan de voorzijde een dubbele sluiting van rits en knopen. Steekzakken om je handen warm te houden en daaronder klepzakken. Afneembare capuchon met een eveneens afneembare rand van wit konijnenbont. Afneembare capuchon. De buitenstof is van 60% katoen en 40% nylon en gevoerd met 80% eendendons en 20% veren voor een optimale isolatie. Een speciale Teflon afwerking zorgt voor extra bescherming tegen sneeuw, regen en wind. Een heerlijke warme parka in een slank afkledende pasvorm.

 Blizzard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woolrich Valentine ParkaValentine Parka

De Valentine Parka is een weelderige, vrouwelijke parka in een technische katoen met Teflon-coating voor extra bescherming tegen sneeuw, regen en wind. Dankzij de vulling met 90% eendendons en 10% veren is deze Woolrich winterjas absoluut perfect voor het koudste seizoen. De capuchon heeft een luxe afneembare rand van wasbeer bont, de jas is verder voorzien van klepzakken, een koord in de taille en een dubbele rits en knoopsluiting. Slim fit pasvorm.

Valentine ParkaWoolrich jassen kids

Woolrich Girl Parka kidsGirl Parka

De Girl Parka is geïnspireerd door de iconische – regular fit – Arctic Parka. De parka heeft aan de voorzijde een dubbele sluiting van rits en knopen. Steekzakken om je handen warm te houden en daaronder klepzakken. De capuchon heeft een afneembare rand van wasbeer bont. De buitenstof is van 60% katoen en 40% nylon en gevoerd met 70% eendendons en 30% veren. Een speciale Teflon afwerking zorgt voor extra bescherming tegen sneeuw, regen en wind. Een extreem warme parka in een normale pasvorm.

Girl Parka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto’s eigendom van Woolrich.com